Idearikkaus on piirre, joka löytyy monelta yrittäjältä. Usealle omat ideat ja palo toteuttaa niitä, ovat se kimmoke ryhtyä yrittäjäksi. Yrittäjyys antaa omanlaisensa vapauden toteuttaa omia ideoita – olivat ne sitten hyviä tai huonoja. Hyvistä tulee menestystarinoita ja huonojen avulla voit keksiä seuraavalla kerralla parempia ideoita. Mikäänhän ei opeta niin hyvin kuin mönkään mennyt idea. Ja todellista mestaruutta on taito ottaa opikseen, havainnoida kokemuksistaan ja tehdä seuraavalla kerralla paremmin.

Tällä kertaa et pääse lukemaan esimerkkiä huonosta ideasta tai sen tuomasta oppimiskokemuksesta, vaan hyvästä. Tarkemmin muotoiltuna loistavasta ideasta. Itseäni harmittaa vietävästi, että kyseinen yritys ei toimi (ainakaan vielä) useammalla paikkakunnalla. Normaalisti tämä välimatka, joka allekirjoittaneella on 72 km, ei haittaa. Noin kerran viikossa tulee mentyä heidän tukikohtansa ohitse ja myös verkkokauppa toimittaa tuotteet ympäri Suomen. Mutta nyt kyse on sen verran speciaalimmasta palvelusta Isänpäivään, että posteljoonista ei ole apua. Ylöjärveläisten sen sijaan kannattaa höristää korviaan.

Suutari pysyköön lestissään

Olemme tehneet yhteistyötä Villa Vinon Kaisan ja Akin kanssa aivan Sankaritarinan alkumetreiltä saakka. Kaisa ja Aki tiimeineen ovat paikallisen lähituotannon arvostajia sekä visuaalisesti kauniiden tuotteiden luojia, joissa sykkii idearikkaus. Heidän omaa mukavuusaluetta ei sen sijaan ole nettisivujen päivitys, joten tässä kohtaa me astumme kehiin. Tähän sopii taas lempisanontamme “suutari pysyköön lestissään”. Sanonnan ydinajatus on, että meidän kaikkien olisi parempi tehdä sitä mitä osaamme ja mihin olemme tottuneet. Ammattilaisen tekemänä homma menee kerrasta oikein ja valmista tulee rutkasti nopeammin. Jos tuskailet oman riittämättömyyden ja kiireen kanssa, niin muista “Kaikkien ei tule osata kaikkea.” 

Villa Vinon Yrittäjät Kaisa ja Aki Heino. Kuva: Eveliina Visuals

Yölliset oivallukset

Villa Vinon vastikään kaksi vuotta kestänyt taival on ollut melkoisen vauhdikas. Kysyin Kaisalta, että mistä nämä kaikki ideat oikein syntyvät ja naurahtava vastaus kuului “Yöllä, kun kaupunki nukkuu, mun mieli on valppaimmillaan. Melkein kaikki ideat syntyy mun päässä keskiyön tunteina.” Oman pään ideoiden vaikuttajina ja ohjenuorina ovat asiakkaiden palautteet ja ehdotukset, yhteistyökumppanien kanssa ideointi sekä yrityksen omat arvot. Hyvä asiakaspalvelu, läheltä, kaunista ja maukasta. 

“Intoa saa kaikista onnistumisista, asiakkaiden hyvistä palautteista ja siitä, että tämä on pitkäaikainen unelma.” Kaisa hymyilee ja vastaa kysymykseen, mistä löytyy jatkuva into ja idearikkaus yrityksen aktiiviseen kehittämiseen.

Mieti kuinka hyvältä kahvi maistuisi juuri sinulle personoidusta paketista?

Täydellinen isänpäivälahja? 

Ylöjärveläisiä isiä hemmotellaan tänä vuonna ihanalla tavalla. Ja oikeastaan hemmottelulistalla on myös moni äiti, vaimo, tyttöystävä, äitipuoli, lapsi, naisystävä, lapsipuoli ja muu läheinen, jotka isänpäiväjärjestelyistä huolehtivat. Paras lahja on uniikki, lahjan saajaa ajatellen valittu ja sellainen, jossa on ajatus mukana. Mutta mistä löytäisit aikaa ajatteluun ja ideointiin omassa kiireisessä arjessa? Saatika niiden ideoiden toteuttamiseen.

Kiireisille lahjan ostajille on olemassa valmiita lahjapakkauksia sekä perinteisiä sukkia ja kalsareita. Mutta moni haluaisi päästä helpommalla sekä sen lisäksi näyttää oman käden jäljen ja ajatuksen lahjassaan.

Tunnustan, että innostuin itse toden teolla kun Kaisa laittoi tämän isänpäivä -tuotteen tiedot meille verkkokauppaan lisäystä varten. Kun tuotteen kotiinkuljetus ja personoitavuus aukenivat, niin olin aivan myyty. Kukapa ei haluaisi antaa isälle kakkua? Mutta kuinka siistiä on antaa kakku, jonka joku muu on leiponut ja itselle jää vain se paras homma. Eli kakun koristelu. Ei stressiä leivontaan löydettävästä ajasta eikä leipomuksen onnistumisesta. Ei monien raaka-aineiden ostelua. Ei kakkupohjan piilottelua isältä. 

Aika moni isä saa tänäkin isänpäivänä keitetyt kahvit, jos ei sänkyyn niin ainakin pöydän ääreen. Isänpäivän brunssisetin oivallus ei jäänyt pelkkään kakun koristeluun. Myös Tampereen Paahtimon valmistama kahvipaketti toimitetaan tyhjän etiketin kera, johon perheen taiteellisimmat voivat piirtää ja kirjoittaa omat isänpäivätervehdyksensä. Mietipä kuinka hyvältä kahvi maistuisi paketista, joka on personoitu juuri sinulle?

Kaisa kertoo, kuinka tämä idea syntyi halusta tarjota jotain arkea helpottavaa, ainutlaatuista ja henkilökohtaista. ”Halusimme luoda tuotteen, joka ei ainoastaan ole lahja, vaan mieleenpainuva kokemus,” hän selittää. Setti sisältää muiden brunssiherkkujen lisäksi valmiiksi leivotun kakun ja kahvipaketin, joiden koristelun perheet voivat suorittaa yhdessä, lisäten lahjaan henkilökohtaisen kosketuksen.

Isänpäivän brunssisetin pääset tilaamaan Villa Vinon verkkokaupasta lauantaihin 11.11.2023 klo 12 asti.

P.S. Ootko huomannut, että joulu tulla jolkottaa? Villa Vino auttaa myös joulun herkkulahjojen sekä joulupöydän maukkauden kanssa. Katso jouluiset tuotteet täältä.