Yrityksen koko ei siis ole ratkaiseva tekijä, eikä yrityksen koon perusteella tulisi arvottaa sen menestystä. Etenkin kun Suomen yrityksistä yli 65% on yksinyrittäjiä. Aika iso määrä, eikö totta?

Menestysjoukkueet

Pohditaanpa hetki asiaa urheilumaailman kautta. Jokaisen menestyneen joukkueen jokainen pelaaja on tärkeässä roolissa yhteisen menestyksen luomisessa. Ja jokaisella joukkueen pelaajalla on omanlainen roolinsa yhteisen päämäärän eteen työskentelyssä. Esimerkiksi kapteeni luo joukkueelle yhteisen me-hengen ja näyttää esimerkkiä niin harjoituksissa, tositoimissa kuin pelikentän ulkopuolellakin kaikessa joukkueen toiminnassa. Menestyneet joukkueet rakentuvat maailmanluokan tiimihengelle ja yhteistyölle. MM95 -joukkueessa ei ehkä ollut maailman parhaita yksilöpelaajia, vaan joukkueen menestyksen sanotaan johtuneen timanttisista roolituksista sekä legendaarisesta Tupu, Hupu ja Lupu -ketjusta.

Kun menestysjoukkue pärjää, siihen on vaikutusta jokaisella.

Inspiroivia parivaljakoita

Maailmanhistoria on täynnä kuuluisia parivaljakoita. Ilman toista heistä monet suuret saavutukset olisivat jääneet saavuttamatta. Mitä olisi esimerkiksi Paul McCartney ilman John Lennonia tai päinvastoin? Heidän yhteinen musiikillinen lahjakkuutensa ja yhteistyönsä loi legendaarisia kappaleita, jotka inspiroivat miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa ja löytyvät vielä tänäkin päivänä monien soittolistoilta. Samoin, Ohukainen ilman Paksukaista tai Pekka Puupää ilman Pätkää olisivat vain yksinkertaisia hahmoja, joilla ei olisi ollut samaa vaikutusta kulttuuriimme kuin yhdessä. Myös parisuhdetta voi ajatella tällaisena parivaljakkona. Usein kumppanin löydyttyä tuntuu siltä, että molemmat täydentävät toisiaan.

Sankarit yhdessä

Rokkitähtiä ja joulupukki

Entä ne yksinäiset soturit ja keulakuva-rokkitähdet? Presidentti, yksilöurheilija, laulaja tai vaikka joulupukki? Oletko pysähtynyt miettimään millainen tukijoukko jokaisen taustalla on, vaikka julkisuudessa heitä nostetaan ja huomioidaan yksilöinä? Suositun laulajan takana on useita henkilöitä, joskus jopa useita kymmeniä. Roudari, biisintekijä, manageri, ääniteknikko, valosuunnittelija, miksaaja ja niin edelleen. Joulupukilla on muorin lisäksi liuta tonttuja eri tehtävissä, osa valmistaa lahjoja, osa pakkaa niitä ja jotkut viihdyttävät Korvatunturilla kävijöitä.

Joulupukki on eräs aikamme suurimmista sankaritarinoista

Mikä on menestyksen salaisuus?

Mistä siis oikeat sankaritarinat syntyvät? Meidän vastauksemme tähän on ihmiset, empatia ja yhteistyö. Sankaritarinoiden perustukset valetaan kun yhdistetään erilaisia ihmisiä, monipuolisia kiinnostuksen kohteita ja osaamisalueita. Seuraavana tärkeänä askeleena lisätään keitokseen rutkasti empatiaa, positiivista energiaa, halua ymmärtää toisia ja aitoa kiinnostusta. Viimeistelynä kaikki näkevät saman päämäärän, jota kohti tehdään töitä yhdessä. Joukkueena, jossa kaikki haluavat nähdä toisten onnistuvan. 

Mutta hetkinen, miten on niiden yksinyrittäjien laita joita Suomessa on noin 194 000?

Onneksi kenenkään ei tule pärjätä yksin. Yrittäjän parhaita ystäviä ovat oman alueen yrityspalvelut, yrittäjien erilaiset yhteisöt sekä ennen kaikkea ne toiset yrittäjät, jotka ovat oman alansa sankareita. Hyvä esimerkki tästä on osaava kirjanpitäjä, jota ilman yrittäjä repii hiuksia päästään (jos niitä on vielä jäljellä). Työelämä on kehittynyt aimo harppauksin 2000 -luvulla ja osaavan kirjanpitäjän lisäksi tarvitaan vielä enemmän erilaisia ammattilaisia yrityksen menestymisen avuksi.

Miltei aina kun yrittäjiltä kysytään mikä yrittämisessä on vaikeinta ja missä he tarvitsisivat apua tai koulutusta, vastaus on markkinointi. Miten tavoittaa uusia asiakkaita? Miten viestiä nykyisille asiakkaille? Mistä nettisivut, joissa GDPR, tietoturva, sisältö ja hakukoneoptimointi on kunnossa? Ja kun nettisivut on tehty, niin miten niitä päivitetään? Entä missä somekanavassa tulisi näkyä? Ja kuinka usein someen tulisi päivittää? Ja mistä löytää vielä aika tähän kaikkeen?

Yksin pärjääminen on usein raskasta. Yhdessä voidaan olla enemmän kuin osiensa summa

Sankarihommia tekemässä

Olet varmaan kuullut sanonnan, että jokin kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa. Siitä tässä on kyse. Kun oikeat ihmiset, erilaisine mielipiteineen ja osaamisineen tekevät yhteistyötä saman päämäärän eteen, syntyy sankaritarinoita. Tämä meidän oma tarinamme ei ole se sankaritarina jota tässä tarkoitamme. Sankaritarina, jonka me haluamme maailman kuulevan on sinun tarinasi.

Sankaritarinan takana on kaksi suomalaista yrittäjää, Päivi ja Jussi, joille suomalaisten yritysten pärjääminen on kaikki kaikessa.

Me hyödynnämme internetin mahdollisuuksia kasvattaen ihmisten tietoisuutta yrityksestäsi, joka on tärkeä avain myynnin kasvuun. Tiedämme miten vaikeaa on osata valita juuri sinun yrityksellesi toimivat tavat ja kanavat markkinoida. Vielä vaikeampaa on saada aikaan tuloksia, etenkään sellaisia jotka näkyvät viivan alla.

Näitä asioita ei opi muuta kuin tekemällä. Olemme ammentaneet osaamista monipuolisesti markkinoinnin, nettisivujen ja sisällöntuoton saralla jo yli 20 vuoden ajan. Nyt olemme valmiina auttamaan sinun yritystäsi näkymään, viestimään ja markkinoimaan paremmin. Tee siis itse sitä minkä osaat parhaiten. Olethan oman alasi rautainen ammattilainen, eli meidän silmissämme se oikea sankari. 

Pitkän linjan yrittäjinä ymmärrämme sen tuskan kun laittaa rahaa markkinointiin, saamatta mitään tuloksia aikaan. Ainakaan sellaisia, jotka ymmärtäisi. Olemme toimineet tavallisten suomalaisten kanssa koko uramme ja kiitosta satelee siitä, että meitä on helppo ymmärtää. Emme kikkaile erikoisilla sivistyssanoilla ja ammattislangilla vaan haluamme, että saat ja ymmärrät kaiken merkityksellisen tiedon.

Luottamus ja arvostus

Autamme yritystäsi nettisivujen, sähköpostin, somen ja muiden markkinointiin liittyvien sisältöjen kanssa.

Sinulta, asiakkaaltamme, saatu luottamus sekä sen pitäminen ovat meille sydämen asioita. Lupaamme sen, että laitamme kaiken yli 20 vuoden aikana ammennetun osaamisemme likoon yrityksesi takia.

Sankaritarina.fi on syntynyt suuresta arvostuksesta suomalaisiin yrittäjiin.

Anna meidän näyttää maailmalle yrityksesi sankaritarina.

Päivi & Jussi
Saat meihin yhteyden täältä.